Patric
STålbark

BSc in Sport Science, Certified Movement Trainer

Min historia 

Född i Östersund men flyttade i tidig ålder till Jönköping. Huvudidrotten var tennisen och med en professionell satsning tog jag mig till USA för att fortsätta utvecklas som spelare. Tillsammans med tennisen studerade jag Sport Science under fyra år. Efter skolan fortsatte satsningen på tennis både som spelare och coach, det var där intresset för träning tog över mer och mer. 

Efter spelarkarriärens slut ville jag lära mig mer om träning och hälsa för att på bästa sätt kunna hjälpa människor. Det innebar en lärarexamen i Idrott och hälsa samt en utbildning för att titulera mig lic. PT. När jag fick möjligheten att arbeta med HV71 Dam och deras fysträning blev det snabbt tydligt att kroppen och därmed träning är komplex, varför jag också fortsatte att lära mig mer. 

Detta tog mig tillbaka till USA och Gray Institute där jag fick möjligheten att studera kroppen i funktion. Applied Functional Science och rörelseanalyser tillsammans med vidare studier innebär att jag är certifierad Movement Trainer och utbildad bindvävsbehandlare

I mitt arbete fokuserar jag på individens önskemål om prestation, rehabilitering, skadeförebyggande eller ökat välbefinnande. Oavsett om du träffar mig i gymmet eller behandlingsrummet är din utveckling i centrum såväl på som utanför golfbanan.