Max Persson

PGA Club Professional

Min historia 

Med rötterna i Taberg växte jag från tidig ålder upp på Skinnarebo G&CC. Drömmen om proffsgolf byttes i sena tonåren ut mot ett intresse av golfteknik och en tanke på en karriär som golftränare. Via Norge började jag snart jobba på Klövsjö-Vemdalens Golfklubb samtidigt som jag gick PGA of Swedens Tränarutbildning. Efter min examination från TU 2014 fortsatte min nyfikenhet få mig att söka mer information och jag fortsatte utbilda mig samtidigt som jobbet på KVGK fortsatte. 

Jag utbildade mig hos tränare som James Sieckmann, Mike Adams och Dave Phillips samtidigt som blev mer och mer intresserad av golfares fysiska kapacitet och dess påverkan på golfsvingen. Detta var också vad som fick mig och Anna att börja träna golfare tillsammans. Att skapa teamet runt en spelare fungerade hur bra som helst och var värt mycket för spelares utveckling. Hösten 2015 som en del av min egen utveckling startade jag YouTube-kanalen MXPGolf.se med tillhörande medier. 

Snart var det den största plattformen för golfinstruktion på nätet i Sverige och under de dryga fem åren sidan varit aktiv når jag idag tiotusentals svenska golfare varje vecka. 2017 byttes arbetsplatsen till Östersund-Frösö GK och Storsjöbygdens GK utanför Östersund där jag arbetade fram tills flytten ner till Sand GC vintern 2020. Mitt ansvar kommer vara golfinstruktion och golfträning samt utrustningsbiten i shopen. Jag ser fram emot att träffa dig på klubben i sommar.