Contact

Juniorutveckling 
Sand Golf Club

;

Juniorträning Sand Golf CLub

Tillsammans med klubben utvecklas arbetet med juniorerna säsongen 2023 och framåt. Detta innebär bland annat en utvecklad struktur på träningen, nya gruppindelningar och mer fokus på spelet. Nedan kan du läsa mer om upplägget säsongen 2023, juniorutveckling och klubbens juniorsponsorer som stödjer satsningen. 

 

;

Gruppindelning!

Vår träningsdag säsongen 2023 är MÅNDAGAR hela säsongen. Vi har en första termin inför sommarlovet och har ett uppehåll innan vi fortsätter med höstterminen. Gruppindelningen kommer att vara baserad på tidigare erfarenhet som spelare. Detta innebär att du anmäler dig till juniorträningen och innan träningarna blir du tilldelad en grupp att träna i. Dessa är de tre grupperna vi arbetar utifrån 2023:

Vägen mot Grönt Kort – 17:00-18:00
Gruppen för spelare som vill ta sig mot Grönt Kort och börja lära sig golf. Vi lär oss de olika delarna som behövs för att spela golf och ta grönt kort.

Vägen mot HCP 36  – 18:00-19:00
Gruppen för spelare som har tagit sitt Gröna Kort och vill ta sig ner mot HCP 36. Vi lär oss mer om teknik, spelet och mycket mer.  

Utvecklingsgruppen  – 19:00-20:00
Utvecklingsgruppen är för spelare som har tagit sig under HCP 36 och vill fortsätta att utvecklas. Tillsammans tränar vi för att se hur bra vi kan bli med allt ifrån teknik till spelstrategi och mycket mer. 

 

 

;

Schema säsongen 2023

Nedan hittar du schemat för träningar och teman säsongen 2023. Tillsammans med detta kommer det även planeras fristående speltillfällen på banan. Vi återkommer med mer information om dessa så snart de är planerade. 

 

 

;

Hur blir jag en bättre golfare?

Vad behövs för att utvecklas som en juniorgolfare och nå sina mål? Oavsett om det handlar om att ta sitt gröna kort, ta sig till HCP 36 eller fortsätta utvecklas? Utvecklingen i golfen över lag har gått mot en övertro på gruppträning och en förminskad syn på den enskilda träningen. Långsiktigt innebär det en stor begränsning i vår utvecklingspotential som spelare. Sanningen är att upp emot 80% av en juniors träning bör vara egenträning för att se den bästa utvecklingen. 

 Detta inkluderar såväl egen träning på range och övningsområden som spel på banan tillsammans med andra juniorer eller familjemedlemmar. Gruppträning som vår juniorverksamhet bedrivs som är fantastiskt för att skapa gemenskap, glädje i träningarna och en möjlighet för oss tränare att hjälpa till med checkar av teknik och små förändringar. Det är också jättebra för att göra de mindre roliga delarna av golfen roligare, som regelkunskap och banvandringar. Och det bästa av allt – att träffa nya kompisar att spela och träna med!

Nedan hittar du en generell graf över hur tidsfördelningen bör se ut för en junior som vill fortsätta utvecklas som spelare. Denna är baserad på utvecklingstrappan som SGF arbetar med allt ifrån sina utvecklingsgrupper till yngre landslag och proffspelare. 

;

Ett stort tack till våra juniorsponsorer

Tack vare våra juniorsponsorer får alla juniorer som är medlemmar hos oss på Sand Golf Club fria rangebollar för träning hela säsongen 2023.